Cacao ceremonie met Yin yogales

Cacao ceremonie, Qigong en Yin yoga

Beleef deze positieve, helende ceremonie

De Cacao ceremonie met Qigong en Yin yoga wordt gehouden bij Rootz yogastudio in het prachtige Land van Maas en Waal. Een unieke ochtend die in het teken staat van ontvangen, ontspannen en je eigen genezend vermogen aanspreken. Samen beleven we een positieve, helende ochtend met als gevolg een kalm hoofd, meer creativiteit én meer contact met jezelf. Eeuwenoude tradities die we met elkaar gaan beleven ondersteunt door verschillende ademtechnieken.

Cacao ceremonie met Yin yogales

Cacao ceremonie

Cacao is een superfood, bevat o.a. vitaminen, anti-oxidanten, calcium en magnesium én cacao wordt supergoed opgenomen in het lichaam. Het heeft ook ijzer en zink in zich en zorgt voor een goed bloedsuikergehalte in je lichaam. Eén van de actieve bestanddelen in cacao is theobromine, wat op mensen een stimulerend en opwekkend effect heeft maar tegelijkertijd juist kalmerend. Het opent bloedvaten, verlaagt bloeddruk, ontgiftend, verlaagt cholesterol en maakt gelukhormonen vrij in je lichaam. Cacao is een zachte plantenergie. Niet iets dat heel heftig is en het als het ware overneemt maar meer een zachte, subtiele, meer yin, meer vrouwelijke energie. Een cacaoceremonie stimuleert je humeur, geeft je een gevoel van euforie en heeft een positief effect op je brein.

yoga meditatie ontspanning retreatsvoorthuis

Qigong en Yin yoga

Na de Cacao ceremonie gaan we verder met bewegingen vanuit de Chinese bewegingsleer Qigong om de energie in het lichaam, je Chi, te laten stromen. Zachte, vloeiende bewegingen die ervoor zorgen dat je meer ruimte gaat ervaren. Deze houdingen gaan over in een Yin yogales waarbij iedere houding langer wordt aangehouden zodat je nog dieper kunt loslaten. Je leert om bewust aanwezig te zijn in het moment, met aandacht naar je lichaam en gevoel te luisteren. Dit maakt je weerbaarder tegen stress doordat je je leert over te geven aan de houding, de situatie, aan het moment. 

Dit is wat deelnemers zeggen:

Zondag deed ik mee met de cacao ceremonie en yin yoga bij Mireille.

Ik vond het heel ontspannend. Ik was niet bekend met yin yoga en

ik vind deze yoga vorm superfijn omdat het echt om ontspanning gaat en heel goed te doen is. Volgende keer doe ik weer mee!

Suzan
En dan is daar weer de cacao ceremonie in combi met adem en yin🙏🏻Wat kijk ik hiernaar uit….steeds een beetje meer….. Mijn eerste ervaring met cacao was er een van grote weerstand…..bah..wat vond ik het vies en bitter….. Maar nu na mijn vierde ceremonie voel je pas echt heel goed waar de cacao haar werking wil doen…..bij je hart en je zelfliefde ….. Dit in een combinatie met heerlijke yin yoga en altijd weer verrassende “nieuwe”adem oefeningen kan ik alleen maar zeggen ;wat een groot cadeau en iedere keer wordt het groter en  grootser 🙏🏻
Ingrid
Verschillende zondagochtenden heb ik met plezier aan de Cacaoceremonie in combinatie met Yoga, Qigong en Ademsessies bij Mireille mogen deelnemen. Voor mij is de Cacaoceremonie een moment in de tijd voor innerlijke rust binnen mijn drukke bestaan ‘door-de-weeks’. Mireille is een vakvrouw op haar gebied van Yoga, Qigong en Ademsessies. Ik ervaar de 3 pijlers als een sterke combinatie om op te laden en inspiratie op te doen en dit alles in een sfeervolle omgeving in groepsverband. Mireille heeft veel kennis op haar vakgebied en zij deelt haar kennis van harte, op een liefdevolle en heldere wijze aan de groep. Bovendien is zij een warme persoon met aandacht voor ieder.
Ik ga met frisse energie door.

Nelly

Voorbereiding

Ongeveer 2 uur van tevoren niet eten en geen cafeïne houdende dranken zodat de cacao goed kan worden opgenomen door je lichaam. Neem genoeg water mee en eventueel wat te eten voor erna. Als je wilt kun je alvast nadenken over een intentie voor jezelf die je wilt meenemen.

Datum workshop retreats voor thuis

Datum

6 juli

Workshop op locatie retreats voor thuis

Prijs

€ 30,00

Tijd workshop retreats voor thuis

Tijdstip

 10:00 - 12:00
Locatie van workshop retreats van thuis

Locatie

Rootz, Hogeweg 25a te Wamel

Geef je hieronder op: