Yin Restorative Chakrareis

Chakrareis Retreat

Yin yogalessen om je energie te laten stromen

retreats voor thuis

Vanuit huis

Wanneer jou het uitkomt

retreats voor thuis

Ontspannen

Op je eigen manier

retreats voor thuis

Gezond

Verbeter je gezondheid

Ga op reis door de chakra’s!

Je kunt helemaal in je eigen tijd op reis door de chakra’s via deze online serie lessen. Elke les krijg je wat theorie en achtergrondinformatie over een chakra en dan volgt een mindfule yin yogales gericht op het betreffende chakra.

Wat is een chakra?

Een chakra is een innerlijk energiecentrum, er zijn zeven energiecentra gelegen langs de wervelkom van de onderrug tot de kruin. Iedereen heeft een fysiek lichaam maar ook een subtiel lichaam, chakra’s vormen een brug tussen deze twee lichamen en verspreiden Praña; de universele levenskracht. Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kun je zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel uit balans zijn. Als je een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden, dan is het belangrijk dat deze zeven verschillende chakra’s goed functioneren en in balans zijn. Wanneer de energie niet optimaal functioneert in je lichaam, is dit soms lastig te veranderen. Vaak is dit het gevolg van overtuigingen/ gedachten die je in je leven hebt geïntegreerd. Het mooie is dat je via het werken met je chakra’s, een eeuwenoud werkzaam systeem vanuit de yogatraditie, hier via het de wijsheid van je lichaam verandering in kunt brengen. Goedwerkende chakra’s zorgen voor goed werkende lichaamsfuncties. Ze hebben een werking op: waarneming, adem, bloedsomloop, voortplanting en afscheiding, maar ook je gedachten en gedrag. Door yoga kun je de chakra’s en daarmee dus je gezondheid beïnvloeden. En dat is wat we op deze chakrareis gaan doen; je gaat ontdekken waar de chakra’s voor staan en wat een eventuele blokkade is bij ieder chakra. Kennis van de chakra’s geeft een inzicht in jezelf. Het helpt dingen te duiden. Het steunt je in je pad om dichter bij jezelf te komen en te vinden wat jij nodig hebt.

Review retreats voor thuis

Lisa

Ik heb genoten van deze lessen

Gewoon lekker in je eigen tempo, wanneer jij wilt, dit past helemaal bij mij en is precies wat ik zocht, tijd voor mezelf!

Wat is yin yoga?

In Yin yoga worden de houdingen (asanas) langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te laten. Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. De wijsheid van Yin yoga laat je ervaren dat het niet je spierkracht is die je fit en sterk maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeteren waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen. Yin yoga heeft een relatief rustig karakter. Het aanhouden van de houdingen daagt je niet alleen uit om je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

Review retreats voor thuis

Dani

Zinvolle heerlijke lessen

Op een down to earth manier geeft Mireille haar lessen, ik vind dat zelf heel prettig. Met deze chakrareis retreat heb ik ook nog iets geleerd over de chakra's tegelijk :)

Wat krijg je allemaal

  • Zeven yin yogalessen van 60 minuten
  • Theoretische achtergrond per chakra
  • Inclusief gratis app zodat je de oefeningen overal en altijd kunt doen
  • Direct en onbeperkt toegang tot jouw chakrareis
  • Je kunt terecht met al je vragen per mail, via whatsapp. of vanuit jouw online leeromgeving
Yin Restorative Chakrareis
€ 47,00       of kies voor het abonnement 

Chakrareis Retreat

Yin yogalessen om je energie te laten stromen