Verbeter je adem, verbeter de wereld!

Je kent vast wel de spreuk: verbeter de wereld begin bij jezelf, maar wat vind je van: verbeter de wereld begin bij je adem?! Hoe jij je voelt, beïnvloedt namelijk de manier waarop je ademt en andersom werkt het ook; hoe je ademt beïnvloedt hoe je je voelt. Dit is eigenlijk een magisch gegeven en ik snap niet waarom we dit niet op school in onze jonge jaren al leren. Beter ademen zorgt voor een beter leven! Ademwerk kan een krachtig hulpmiddel zijn voor persoonlijke transformatie. Verbonden zijn met je adem zorgt voor verbondenheid met je lichaam en je lichaam is ongelofelijk wijs, veel wijzer dan je hoofd zeg ik altijd. Weggestopte emoties en trauma’s worden opgeslagen in je lijf maar bijvoorbeeld ook confrontaties die je altijd uit de weg gaat, deze blokkades hopen zich op in je lichaam op celniveau.Het mooie is dat je hier via de adem contact mee kunt maken, het is de verbinding met je diepste ZIJN, juist door te voelen, de verbinding te maken via de adem krijg je antwoorden, puzzelstukjes vallen op hun plek en je maakt contact met je intuïtie, jouw innerlijke weten. Er zijn ongelofelijk veel ademmethodieken, allemaal met een ander doel en dus een ander effect. Sommige technieken zijn ervoor om ontspanning te bieden, andere technieken om juist in actie te komen, weer andere zorgen ervoor dat je hogere staten van bewustzijn kunt bereiken.

Welke ademtechniek je wanneer inzet is dus afhankelijk van wat jij op een bepaalt moment wilt bereiken. Er zijn veel mensen die vastlopen omdat ze niet meer kunnen ontspannen maar ik kom ook veel mensen tegen die zoekende zijn naar wat ze nu leuk vinden in het leven. Vaak hebben ze het idee dat ze maar rondjes blijven lopen, piekeren en de oplossingen komen maar niet. Ongelofelijk veel mensen leven in hun hoofd en durven geen keuzes te maken, denken dat ze geen keuze hebben óf beseffen niet eens hoeveel stress ze hebben opgeslagen in hun lijf doordat ze geen keuzes maken.

“Makkelijk keuzes geven een moeilijk leven en moeilijke keuzes een gemakkelijk leven.” Deze quote kwam ik een aantal jaren geleden tegen en is voor mij zo waar. Al vanaf jonge leeftijd maak ik niet altijd de gemakkelijke keuzes maar wat ben ik daar blij mee, het heeft me zóveel gebracht… Nu besef ik wel dat iedereen anders is, een ander karakter heeft. Voor mij zijn vrijheid en openheid altijd heel belangrijk geweest wat me een bepaalde ‘drive’ heeft gegeven maar iemand anders heeft misschien juist meer behoefte aan leiding en structuur. Wat dus een moeilijke keuze is is voor iedereen anders en daarmee dus het punt van uit de comfortzone stappen anders. Uit je comfortzone stappen is een manier om jezelf te laten groeien; te ont-wikkelen en om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je kunt definiëren wat jouw comfortzone is en hoever die reikt. Aangezien je hoofd je nogal eens voor de gek kan houden is ademwerk een hele mooie manier om dat te onderzoeken; je adem is de verbinding tussen je mind en je lichaam.

Dus: Verbeter je adem, verbeter je leven en ik zou daaraan toe willen voegen: verbeter de wereld! Ja, dat durf ik best te zeggen. Het effect dat bewust ademen heeft blijft me verbazen, het is iets wat ik heel graag uitdraag, zowel bij alles wat we online aanbieden maar ook via onze ademopleiding. Samen met Erwin leer ik jou hoe jij je adem (nog meer) kunt inzetten voor jezelf. Maar daarnaast leer je ook hoe jij anderen kunt helpen zodat we het effect van de adem verder kunnen verspreiden!