All you need is...... sleep!

Ik hoor regelmatig dat mensen die slecht slapen. Ik moet zeggen dat ik zelf zelden tot nooit slecht slaap, sterker nog; vroeger ging ik door middel van slaap juist mijn problemen en conflicten uit de weg. Je kop in het zand steken was in mijn geval je kop onder het dekbed steken en alle problemen wegslapen. Een tactiek die niet helemaal werkt want sommige dingen kun je maar beter aankijken in het daglicht om op te kunnen lossen... Maar dit terzijde; balans blijft ook hierin het toverwoord. Veel mensen hebben structureel een slaaptekort en dat we slaap nodig hebben staat vast: zonder slaap kun je niet leven. Een goede nachtrust is onder andere belangrijk voor:

Het ‘schoonmaken’ van je hersenen
Als je slaapt, krijgen je hersenen als het ware een ‘wasbeurt’: hersencellen krimpen tijdelijk, waardoor het hersenvocht meer ruimte heeft om afvalproducten weg te spoelen. Op deze manier helpt slaap bij het schoonhouden van je hersenen.

Het onthouden van belangrijke dingen
Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je onthoudt wat je overdag hebt geleerd. Dit komt doordat de verbindingen tussen hersencellen veranderen als je slaapt. Sommige verbindingen worden sterker, zodat je dingen kunt onthouden.

Het verwerken van emoties
Hoewel sommige verbindingen sterker worden, worden andere verbindingen juist zwakker als je slaapt. Hierdoor voel je minder spanning. Mensen die lang slecht slapen hebben hier meer moeite mee. Zij kunnen de emoties van overdag minder goed verwerken tijdens hun slaap.

Voor de mensen met een abonnement bij Retreats voor Thuis is er de: "De Beter Slapen Cursus." Deze heb ik al eerder gegeven in de vorm van een Challenge en de resultaten waren echt verbluffend! Gedurende drie blokken van tien dagen (lees: avonden) ga ik je begeleiden naar een herstellende slaap door middel van Chi Neng Qigong en ontspannende meditaties.

Als je geen abonnement hebt kun je het 14 daagse gratis abonnement nemen en vervolgens het maandabonnement dan kun je toch deze cursus volgen hij is namelijk (nog) niet los te koop op de website.

Ik wens je veel ontspanning en een goede nachtrust.

Mireille