Retreat

Soms heb je even een time-out nodig, een paar dagen voor jezelf. Om even niks te moeten. Om thuis te komen bij jezelf, even uit je alledaagse leven stappen en pas op de plaats maken.

Sinds 2009 organiseren wij (Erwin en Mireille van Retreatsvoorthuis) retreats in binnen- en buitenland. We weten als geen ander dat je levensvreugde enorm toeneemt als je ervoor kiest om tijd en ruimte vrij te maken voor jezelf en je even uit je drukke, vaak stressvolle, dagelijkse leven stapt. Dat is waar het woord retreat voor staat; jezelf terug trekken voor een reset en dat kan dus ook prima bij je thuis. Gewoon thuis, in je eigen omgeving. Het voordeel is dat je dat lekker in je eigen tijd en ritme kan doen. Met je eigen spullen. En zo kort of lang als je zelf wilt. 

Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf plannen, een streep in je agenda zetten om tijd en ruimte voor jezelf te maken. Dingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld:

-Bewust wandelen in stilte. Actief gebruik maken van al je zintuigen.

-Reflectietijd (Hoe gaat het eigenlijk met mij? Waar zou ik meer (adem-)ruimte willen ervaren? Wat is mijn droom?)

-Met je ogen dicht naar muziek luisteren en je helemaal mee laten nemen/ dansen.

-In stilte en met liefde bereiden van je maaltijd. Dat proef je echt terug!

-Zet alle afleiding van social media en andere schermen uit. 

In de moderne samenleving word je vrijwel continu geconfronteerd met allerlei prikkels. De technologische ontwikkelingen leiden ertoe dat het aantal prikkels dat op je af komt ongelofelijk groot is. Er komen binnen één dag evenveel prikkels op je af als in de Middeleeuwen in een heel mensenleven! Hierdoor wordt je brein aardig op de proef gesteld en hoewel je het je niet altijd realiseert neem je veel prikkels mee in je onderbewuste. Je kunt je hierdoor continu wat onrustig of gejaagd voelen. Een retreat helpt om even afstand te nemen van alle prikkels van je dagelijkse leven. 

In de retreats die Erwin en ik gevolgd en gegeven hebben, zien we wat dit teweeg brengt en zijn we inmiddels heel enthousiast over de kracht van online. Tijdens een retreat kun je de dagelijkse stress even helemaal achter je laten en je focussen op je emotioneel/ mentale en fysieke gezondheid.

Dus als je graag een retreat voor jezelf wilt organiseren vind je naast de bovenstaande tips op onze website zeker inspiratie. Jij kiest jouw retreat en jouw ruimte en wij zijn (online) aanwezig voor jou. Wij zorgen ervoor dat jij tijdens en na je retreat stressvrijer, vitaler en daardoor gelukkiger door het leven zult gaan.

Een retreat is een cadeau voor jezelf!