Meer energie en balans in je leven

Meer energie en balans in je leven 

Misschien herken je dit: je wordt wakker en staat moe op, terwijl je dag nog moet beginnen. Aan het einde van je werkdag ben je helemaal op maar je moet nog zoveel.. Sporten, huis schoonmaken, tijd doorbrengen met je kinderen en/of je partner of afspreken met je vrienden. Je voelt druk om aan alle verwachtingen te voldoen, die van anderen én die van jezelf. Het gevoel van alle ballen de lucht in moeten houden.

Als je stress ervaart en niet lekker in je vel zit zal je misschien merken dat je vooral energie aan het geven bent aan externe factoren. Dit is een besef dat ik kreeg toen ik zelf 23 jaar was en in een burn-out terecht kwam. Alle signalen die mijn lichaam allang aangaf heb ik genegeerd en in plaats van beter ging ik juist slechter voor mezelf zorgen. Hierdoor kwam ik alleen maar lager en lager in mijn energieniveau en ontstond er onbewust een negatieve spiraal waar ik in terecht kwam.

Graag inspireer ik je via deze blog om eens te onderzoeken hoe het zit met jouw energie en balans in je leven op dit moment. Waar gaat jouw energie naar toe? En weet: energie volgt aandacht! Meer energie geeft meer plezier, succes en balans in je leven.

Stel jezelf allereerst eens de volgende twee vragen:
 1 Wat kost mij energie?
 2 Wat geeft mij energie?

Neem een moment de tijd om deze vragen heel uitgebreid voor jezelf te beantwoorden. En schrijf het ook echt op, laat je pen op het papier staan ook als er even niets komt en wacht rustig af of er nog iets bij je opkomt. Houd je niet in!!!

Kies er dan voor om datgene dat jou energie geeft meer te integreren in je leven. Zoals ik al zei volgt energie aandacht, dus dat wat jij aandacht geeft groeit. Onderschat niet de kracht van je gedachten.

Dus: think positive thoughts, zorg goed voor je mentale maar ook je emotionele én je fysieke lichaam. Als je goed leert luisteren naar je lichaam, je bewust wordt van je gedachten, ga je zeker weten steeds meer energie en balans in je leven ervaren.

Mij helpt het om iedere dag te starten met een bepaalde ochtendroutine waar ik veel baat bij heb en die ik graag met je deel. Daarnaast las ik regelmatig een pauze in om als het ware even in te checken bij mezelf, bewust te voelen hoe het gaat. En dit hoeft maar heel kort bijvoorbeeld drie tot vijf minuutjes. Merk je nu dat er (weer) een dag voorbij is gegaan zonder dat je hier tijd voor hebt gemaakt? Dan helpt het om bijvoorbeeld twee keer per dag je alarm te laten gaan, totdat het je eigen is geworden en dit niet meer nodig is.