Waarom online yogales volgen?

Om dat wat beter te kunnen bekijken zet ik de belangrijkste voordelen van yogalessen via Zoom voor je op een rijtje:

1. Geen reistijd

Hoe heerlijk is het als je niet meer weg hoeft om een yogales te volgen. Je trekt je yoga kleding aan, rolt je mat uit, installeert je computer/ tablet/ mobiel en je bent klaar om de les te volgen. En ook na de les is het fijn dat je niet na de eindontspanning op je fiets of in de auto hoeft te stappen om naar huis te gaan zodat je dat ontspannen gevoel juist beter bij je kunt houden.

2. Onafhankelijk van locatie

Een fijn voordeel van online yogalessen volgen is dat je de lessen altijd en overal kan volgen, onafhankelijk van je locatie. Het enige dat je nodig hebt is een goede internet verbinding en je computer. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op vakantie gaat of verhuist naar een andere stad.

3. Focus op jezelf

Het is gemakkelijker om de focus op jezelf te houden. Voor en na de les kom je minder in de verleiding om met anderen te praten. Bovendien heb je tijdens de les minder afleiding van andere yogi’s, omdat je op je scherm vaak alleen de yogaleraar in beeld hebt. Zo keer je gemakkelijker met je aandacht naar binnen.

4. Goedkoper

Live yogales online, is over het algemeen goedkoper dan een yogales in een studio. Simpelweg omdat de vaste lasten een stuk minder zijn. Voordeel is dat yoga zo toegankelijker is voor meer mensen.

Zelf volgde ik al langer met veel plezier online yogalessen maar het online lesgeven ben ik pas gaan ontdekken vanaf maart 2020. Toentertijd noodgedwongen en met frisse tegenzin eerlijk gezegd😅. Maar in de loop van de tijd met steeds meer plezier en ondertussen heel bewust zelfs alleen nog maar online!